Veelgestelde vragen

Vind hier alle antwoorden op de meest gestelde vragen. Daarna nog steeds vragen neem direct contact op via whatsapp, email of bel ons vrijblijvend op. 

Een osteopaat gebruikt specifieke manuele technieken om bewegingsbeperkingen en onbalansen in het lichaam te corrigeren. Dit vermindert pijn, vergroot de bewegingsvrijheid en verbetert het algemene welzijn. Kies voor osteopathie in Amsterdam voor een natuurlijke en effectieve pijnverlichting en gezondheidsverbetering

Osteopathie en fysiotherapie zijn beide effectieve behandelingen voor lichamelijke klachten, maar hun aanpak verschilt aanzienlijk. Een osteopaat zoekt naar de dieperliggende oorzaken van klachten en beschouwt het lichaam als een geïntegreerd systeem. Deze therapie is ‘hands-on’ en richt zich op het bewegen van weefsels zoals gewrichten, spieren en bindweefsel rond organen met de handen

Je hebt geen verwijzing van een arts nodig om een afspraak bij een osteopaat te maken; cliënten kunnen direct contact opnemen voor een consult.

Draag een kort broekje of comfortabel ondergoed tijdens de osteopathiebehandeling, omdat je vaak wordt gevraagd om kleding tot op het ondergoed uit te doen, afhankelijk van het te behandelen gebied.

Ja, osteopathie is ondersteund door onderzoek dat de effectiviteit aantoont voor aandoeningen zoals buikpijn, hoofdpijn, rugpijn, nekpijn en andere musculoskeletale klachten. Studies over osteopathie blijven groeien en ontwikkelen, wat de waarde van deze therapie voor diverse gezondheidsproblemen benadrukt.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden osteopathie geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. De kosten van een osteopathiebehandeling vallen niet onder je eigen risico. Op je polisblad kun je controleren of je verzekerd bent voor osteopathie en welk bedrag wordt vergoed. Klik op de onderstaande knop om direct te zien hoeveel je zorgverzekeraar terugbetaalt voor osteopathiebehandelingen.

Osteopathische behandelingen zijn over het algemeen veilig, maar er zijn risico’s als ze worden uitgevoerd door een niet-gekwalificeerde osteopaat. Kies altijd voor een geregistreerde en ervaren osteopaat om de veiligheid en effectiviteit van de behandeling te garanderen.

Na een osteopathische behandeling in Amsterdam kun je je ontspannen voelen, maar het is ook mogelijk dat je lichte spierpijn of vermoeidheid ervaart. Dit is een normaal onderdeel van het genezingsproces. Het is belangrijk om voldoende water te drinken en je en je lichaam rust te geven na de behandeling.

Ja, osteopathie kan vaak samen gaan met andere (para-) medische behandelingen. Het is belangrijk om jouw osteopaat over alle andere behandelingen die je ondergaat te informeren zodat er indien nodig multidisciplinair overleg plaats kan vinden. 

Ja, osteopathie is vaak aanbevolen voor zwangere vrouwen. Het kan helpen bij rugpijn, bekkenpijn en andere klachten tijdens de zwangerschap.

Osteopathische behandelingen zijn in de meeste gevallen niet  pijnlijk. Sommige technieken kunnen wel gevoelig zijn of ongemak veroorzaken, vooral als het behandelde gebied al pijnlijk is. 

De volgende dingen zijn belangrijk om mee te nemen indien van toepassing. Een lijst met medicatie en of andere uitslagen van beeldmaterialen zoals een MRI scan of röntgenfoto. Daarnaast kan het prettig zijn een grote handdoek mee te nemen om op te liggen. 

Zware inspannende activiteiten zoals Intensief sporten wordt afgeraden tot 24 uur na de behandeling. Dit om het lichaam de kans te geven met de behandeling aan de slag te gaan en niet al de energie te hoeven stoppen in het herstellen van de training.

Osteopathie werkt door het lichaam op een natuurlijke manier in balans te brengen. Een osteopaat maakt gebruik van manuele technieken om spieren, gewrichten en weefsels te behandelen, wat de doorbloeding verbetert en het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleert. Hierdoor worden pijn en spanning verminderd. Osteopathie richt zich op de onderliggende oorzaken van klachten, in plaats van alleen de symptomen te behandelen. Deze holistische benadering kan helpen bij het verlichten van uiteenlopende klachten zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en spijsverteringsproblemen. Zoek je een natuurlijke manier om je klachten te verlichten? Ontdek hoe osteopathie jouw gezondheid kan verbeteren!

Het aantal benodigde behandelingen varieert per persoon en is afhankelijk van de aard en ernst van de klachten. veel patiënten voelen verbetering na één of twee sessies, terwijl anderen mogelijk meer behandelingen nodig hebben. Wij stellen een behandelplan op maat voor je op. 

Als je vraag niet in deze lijst staat, neem dan gerust contact op met onze osteopaten in Amsterdam. Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van de informatie die je nodig hebt.

× Stel Direct Je Vraag!
Mobiele versie afsluiten