Bekkenpijn? Dit kan een osteopaat voor je betekenen

Bekkenpijn is enorm lastig. Het kan je dagelijks functioneren erg beperken. Voor sommige mensen is de pijn en het ongemak zo erg dat ze hun werk niet meer kunnen uitoefenen. Als osteopaat gebruik ik verschillende benaderingen om de symptomen te verlichten en de functie van het bekkengebied te verbeteren. Osteopathie is een zeer geschikte behandeling voor bekkenklachten en bekkenpijn. Wil je weten wat ik als osteopaat kan betekenen bij bekkenpijn? Lees dan zeker even verder.

Bekkenpijn oorzaken

Bekkenpijn kent verschillende oorzaken. Bekkenpijn komt bijvoorbeeld vaak voor tijdens de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap kan de bekkenstructuur veranderen en de stabiliteit van de gewrichten verminderen. Dit kan dan bekkeninstabiliteit veroorzaken. Dit houdt in dat de gewrichten in het bekkengebied te veel bewegingsvrijheid hebben of niet goed samenwerken. Niet alleen een zwangerschap, maar ook een ongeluk of overbelasting kunnen oorzaken zijn van bekkeninstabiliteit. 

Andere oorzaken van bekkenpijn zijn langdurige  statische houdingen en spierdysfunctie. Door een langdurige statische houding wordt het bekkengebied teveel belast. Spierdysfunctie betekent dat de bilspieren of heupspieren te gespannen zijn of juist te zwak.

Symptomen

De symptomen van bekkenpijn kunnen variëren. Zo kun je pijn of ongemak ervaren op of rond het schaambeen, in de onderrug, het heupgebied, de liezen of de bovenbenen. Sommige mensen ervaren ook een beperkte mobiliteit, omdat zitten bijvoorbeeld lastig is. De pijn kan licht zijn, maar ook ondraaglijk. Meestal wordt de pijn erger bij plotselinge bewegingen. Soms is de pijn zo erg dat het veel invloed heeft op de dagelijkse bezigheden, zoals traplopen, zitten of wandelen.

Osteopaat bekkenpijn

Wat ik doe als osteopaat bij bekkenpijn

Ik ben een gecertificeerde osteopaat en ben bekend met het behandelen van bekkenpijn en bekkenklachten. Na een uitgebreid lichamelijk onderzoek zal ik met verschillende manuele technieken het bekkengebied behandelen. Dit kunnen mobilisaties zijn, maar ook manipulaties. Daarnaast zal ik de spieren, gewrichten en weefsels in het bekkengebied behandelen. Ook kunnen we samen werken aan het verbeteren van de houding. Ik geef dan gerichte oefeningen en adviezen mee.

Het doel is om de mobiliteit te verbeteren, de doorbloeding te stimuleren en blokkades te verminderen. Ik probeer altijd de onderliggende oorzaak aan te pakken. Dit betekent dat ik ook andere delen van het lichaam behandel, zoals de wervelkolom, de heupen of de benen.

Heb jij last van bekkenpijn? Ben je op zoek naar een effectieve behandeling? Osteopathie is geschikt voor de behandeling van heel veel klachten, waaronder ook bekkenpijn en bekkenklachten. Wil je meer informatie? Neem dan contact met mij op of plan een afspraak in. Ik zie je graag in mijn praktijk.

× Stel Direct Je Vraag!