Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze die uitgaat van een holistische visie. Het is dus veel meer dan alleen een manuele geneeswijze. Een osteopaat ziet de spieren, gewrichten, botten, zenuwweefsel en bindweefsel niet alleen los van elkaar. Een osteopaat beschouwt het lichaam als één geheel.

De plek waar de pijn zich bevindt, is vaak niet de oorzaak van de klacht. Daarom behandelt een osteopaat vaak ook op andere plaatsen dan waar de pijn of het symptoom zich bevindt. Uiteraard is het doel de pijn of het symptoom te laten verdwijnen op de plek waar je deze voelt.  

Osteopaten hebben een uitgebreide en grondige kennis van het menselijk lichaam. Zij baseren zich voor deze holistische visie op anatomie, fysiologie, neurologie, psychologie en biomechanica.

Alle weefsels in ons lichaam zijn met elkaar verbonden. Zij hebben elkaar nodig om gezond en zonder klachten te kunnen functioneren!

Wat doet een osteopaat?

Een osteopaat brengt alle blokkades en bewegingsbeperkingen in kaart die verband houden met de klacht. Wanneer de oorzaak van de klacht duidelijk is, zal de osteopaat deze behandelen. Dit gebeurt  door middel van spiertechnieken, mobilisaties en eventueel manipulaties. Wilt u niet gemanipuleerd worden? Dat is geen enkel probleem. In dat geval kiest de osteopaat voor andere technieken. 

De osteopaat neemt de blokkades en bewegingsbeperkingen weg. Hierdoor neemt het lichaam weer een normaal bewegingspatroon aan. Het lichaam hervindt zijn normale functionaliteit waardoor klachten de mogelijkheid krijgen om te herstellen. 

Wat is osteopathie

Voor wie is osteopathie geschikt?

Osteopathie is voor iedereen! Tijdens het eerste consult vindt een uitgebreide screening plaats om te kijken of je aan het juiste adres bent. Is dat niet het geval, dan verwijst de osteopaat je door naar de huisarts of specialist. 

× Stel Direct Je Vraag!