Osteopaat Bekkenklachten: de alternatieve aanpak die werkt!

Stel je voor, je hebt last van vervelende bekkenklachten. Dat is echt geen pretje! Gelukkig is er een alternatieve geneeswijze die je kan helpen om deze pijn te verminderen: osteopathie.

Bij osteopathie wordt er niet alleen gekeken naar de klacht zelf, maar naar het gehele lichaam. Zo kan het zijn dat jouw bekkenpijn het gevolg is van een verkeerde houding of een verstoorde spijsvertering. Wie had dat gedacht? Door deze onderliggende problemen aan te pakken, kan de ik de bekkenklachten effectief behandelen.

Hoe ontstaan bekkenklachten?

Bekkenklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals de zwangerschap, een bevalling, een trauma of een infectie. Het kan zich uiten als pijn in de onderrug, het bekken of de heupen. Vaak gaat bekkenpijn gepaard met stijfheid en beperkte mobiliteit. De is zelden het geval dat er schade aan het lichaam is. Dus in de meeste gevallen kunnen je klachten goed behandeld worden. Heel veel bekkenklachten en bekkenpijn ontstaan door verminderde bewegelijkheid en spanning rondom de bekkenorganen. Dit zijn de onder andere de baarmoeder, de eierstokken, de blaas en bij mannen de prostaat. 

Wat ik doe als osteopaat bij bekkenklachten?

Nou, om te beginnen za ik een uitgebreide anamnese afnemen om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Zo zal de osteopaat vragen stellen over de voorgeschiedenis en de aard en duur van de klachten. Ook zal de osteopaat een lichamelijk onderzoek uitvoeren om te kijken naar de bewegingsvrijheid van de bekken, rug en heupen.

Op basis van deze bevindingen zal de osteopaat een behandelplan opstellen. Dit kan bestaan uit verschillende technieken, zoals mobilisaties, manipulaties en spierontspanningstechnieken. Deze technieken zijn erop gericht om de beweeglijkheid van de bekken, rug en heupen te verbeteren en de pijn te verminderen. Meer weten over hoe en consult verloopt klikt dan hier. 

Het lichaam werkt als een keten en alles is met elkaar verbonden. Door je bewegingsverliezen in het lichaam op te sporen kunnen we ook daadwerkelijk de oorzaak van de klacht vinden. Vaak is dit ergens anders dan waar je de bekkenklachten ervaart. 

Osteopaat Bekkenklachten

Osteopaat bekkenklachten: Multidisciplinaire aanpak

Als osteopaat werk ik altijd nauw samen met andere zorgverleners, zoals huisartsen en fysiotherapeuten. Samen zorgen we ervoor dat je de beste zorg krijgt en de bekkenpijn effectief wordt behandeld.

Vragen en meer informatie

Zoek je een effectieve behandeling voor jouw bekkenklachten? en ben je benieuwd of ik iets voor je bekkenklachten kan betekenen? Neem dan even contact op. Dit kan via de e-mail, telefoon of via de onderstaande knoppen.  

Wesley van Weerdenburg: osteopaat bekkenpijn in Amsterdam

× Stel Direct Je Vraag!