Hoe verloopt een consult?

1. Vraaggesprek

Tijdens ons eerste vraaggesprek probeer ik zoveel mogelijk waardevolle informatie over je klacht te krijgen. Dit is nodig om een zo compleet mogelijk beeld te vormen. Hierbij is het verleden ook erg belangrijk, zoals operaties, medicatiegebruik en leefstijl. Als ik voldoende informatie heb ontvangen, gaan we door naar het lichamelijk onderzoek. 

2. Lichamelijk onderzoek

Tijdens het osteopathisch onderzoek kijk ik welke structuur verantwoordelijk is voor het geven van de pijn of klachten. Ik onderzoek het lichaam in zijn geheel om een breder beeld van je te krijgen. Vaak is het namelijk zo dat de structuur die de klachten uitlokt niet de hoofdoorzaak is van je klacht. 

3. Behandelplan

Nu de oorzaak van het probleem duidelijk is, stellen we samen een behandelplan op. Ik zal advies geven over de ideale behandelfrequentie en over de tijd die nodig is voor het herstel. Ik ga ook uitgebreid in op wat je zelf kunt doen om het herstelproces te bevorderen. We moeten je klacht samen aanpakken. Alleen dan krijg je de resultaten die je graag wilt. Tijdens de eerste afspraak komen we altijd aan een stukje behandeling toe. 

4. Evaluatie

Aan het begin en aan het eind van elke behandeling vindt er een korte evaluatie plaats. Ik geef dan ook adviezen mee.

5. Afronding

Als er geen klachten meer aanwezig zijn, bespreken we of er preventie nodig is. Soms is het goed om een aantal keer per jaar een check-up in te plannen. Bijvoorbeeld bij langdurige klachten die met regelmaat terugkwamen. Zo kunnen we vroegtijdig klachten voorkomen. Na je laatste behandeling neem ik altijd binnen 4 weken contact met je op. Ik wil dan graag weten hoe het de afgelopen periode is gegaan. Dit geeft jou de mogelijkheid om eventuele vragen te stellen. Daarna zullen we je dossier netjes afronden. 

 

× Stel Direct Je Vraag!