Osteopaat volwassenen

Met welke klachten kun je bij een osteopaat terecht?

Je kunt met veel verschillende klachten bij mij terecht. Hieronder staan enkele voorbeelden van klachten die ik als osteopaat kan behandelen. Deze kunnen bijvoorbeeld ontstaan na een ongeluk, operatie, blessure of door stress. Ook kun je bij mij terecht voor zwangerschap en sport gerelateerde klachten. 

Bovenstaande lijst is een indicatie. Wil je weten of ik jouw klacht kan behandelen? Dan kun je altijd contact met mij opnemen.

Osteopaat volwassenen
Osteopaat volwassenen

Wanneer jouw lichaam niet meer in staat is zichzelf te herstellen

Osteopathie is voor iedereen. Ik behandel zowel baby’s, kinderen, volwassenen en ouderen. Op deze pagina vertel ik met welke klachten volwassenen bij mij terecht kunnen. Wil je weten wat een osteopathische behandeling voor jou kan betekenen? Lees dan vooral verder.

Veel mensen leven vaak langere tijd met (pijn)klachten. Ze zoeken naar middelen om de pijn te bestrijden, maar dit neemt de oorzaak niet weg. Hierdoor kan het zijn dat de klachten steeds blijven terugkomen. Is dit herkenbaar? Dan is het zinvol om een osteopaat te raadplegen.

Osteopaat volwassenen: de behandeling

Als osteopaat ga ik uit van een holistische visie. Dit betekent dat ik het lichaam als een functionele eenheid beschouw. Alle lichaamsdelen staan met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaar. Een verstoring in één deel van het lichaam heeft invloed op het evenwicht in het gehele lichaam.

Wanneer de systemen in jouw lichaam in evenwicht zijn, is jouw lichaam in staat zichzelf te herstellen. Maar wanneer dit niet het geval is, heb je hulp nodig. Misschien heb je last van verminderde beweeglijkheid van bepaalde spieren of gewrichten? Ik onderzoek waar het bewegingsverlies vandaan komt. Vervolgens zorg ik voor een blijvende oplossing voor jouw klachten.

Tijdens de osteopathische behandeling maak ik de lichaamsweefsels op een ontspannen manier weer soepel. Door het herstellen van de beweeglijkheid zal jouw lichaam vervolgens zelf verder herstellen. Een optimale beweeglijkheid is namelijk essentieel voor gezonde spieren en gewrichten.

 

Door het lichaam weer in beweging te brengen, zorg ik voor een goede doorbloeding. Dit is noodzakelijk voor een goede aan- en afvoer van bouwstoffen en afvalstoffen. Wanneer jouw lichaam niet goed is doorbloed, ben je vatbaarder voor klachten. Met behulp van subtiele manuele technieken herstel ik de beweeglijkheid en de gezondheid van jouw lichaam. Lees meer over het behandeltraject.

× Stel Direct Je Vraag!