Kun je met hoofdpijn naar een osteopaat?

Hoofdpijn is één van de meest voorkomende gezondheidsklachten. Behalve dat het enorm vervelend en hinderlijk is, kan het ook je dagelijkse activiteiten belemmeren. Soms is het zelfs zo erg dat je je niet goed meer kunt concentreren of gefrustreerd of angstig wordt. Hoofdpijn heeft helaas veel impact op het dagelijks leven. Het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen. Als osteopaat kan ik helpen om de symptomen te verlichten en het ongemak te verminderen. Je kunt dus zeker met hoofdpijn naar een osteopaat.

Oorzaken van hoofdpijn

De meest bekende oorzaken van hoofdpijn zijn spanning, stress, hormonale veranderingen of slaapproblemen. Hoofdpijn kan echter ook worden veroorzaakt door spierspanning, gewrichtsproblemen of bijvoorbeeld problemen met de bloedtoevoer naar de hersenen.

Soms zijn meerdere delen van het lichaam betrokken bij het ontstaan van hoofdpijn, zoals een bewegingsbeperking in de buik, bekken, nek en/of rug. Maar wist je dat de oorzaak ook in de darmen kan liggen? Voor mij als osteopaat is hoofdpijn een zeer interessante puzzel die ik graag samen met jou wil oplossen.

Osteopaat Hoofdpijn

Verschillende soorten hoofdpijn

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn. De meest voorkomende vormen van hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn en migraine. Spanningshoofdpijn, ook wel spierspanningshoofdpijn genoemd, ontstaat door compensatie en statisch langdurige eenzijdige  houding. Hierdoor ontstaat er spierspanning in de schedel, de schouders en de nek. Het voelt alsof er een band om het hoofd is gebonden. Soms gaat het gepaard met een stijve nek, vermoeide ogen of misselijkheid.

Migraine is een aanval van hevige hoofdpijn en kan tot wel drie dagen duren. Migraine wordt vaak omschreven als een bonzende pijn aan één kant van het hoofd. Ook misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid zijn veel voorkomende symptomen. Meestal wordt medicatie voorgeschreven, maar onderzoeken hebben aangetoond dat een osteopathie behandeling de klachten van migraine kan verminderen. Veel mensen met migraine hebben dan ook goed ervaringen met een osteopaat.

Wat ik doe als osteopaat bij hoofdpijn

Als osteopaat ga ik op zoek naar de oorzaak van de hoofdpijn. Daarom onderzoek ik altijd het gehele lichaam. Meestal zijn het bewegingsbeperkingen in het lichaam die de klachten veroorzaken. Een nekwervel kan bijvoorbeeld voor een blokkade zorgen. En blokkades verhinderen de afvoer van afvalstoffen. Met behulp van zachte manuele technieken zal ik de blokkades opheffen. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en komt het lichaam opnieuw in evenwicht. Dit zorgt ervoor dat de hoofdpijn zal verminderen of zelfs verdwijnen.

Heb je last van hoofdpijn, spanningshoofdpijn of migraine? Ben je op zoek naar een effectieve behandeling van jouw klachten, anders dan medicatie? Neem vrijblijvend contact met me op of maak een afspraak via de website. Ik zie je graag in mijn praktijk!

Wesley van Weerdenburg: jouw osteopaat bij nekklachten in Amsterdam!

× Stel Direct Je Vraag!