Osteopaat zwangerschap: vermindert veilig al jouw klachten

Osteopaat zwangerschap: vermindert veilig al jouw klachten

Een zwangerschap vraagt veel van je lichaam. Je lichaam moet zich gaan aanpassen aan een nieuwe situatie. Soms verlopen deze aanpassingen niet op de juiste manier. Dit kan komen door oude blokkades in je lichaam of door gespannen spieren. Je lichaam raakt dan overbelast wat kan leiden tot bijvoorbeeld bekkenklachten en rugklachten. Veel van deze klachten kan ik als osteopaat goed behandelen.

Heb jij last van blokkades in je lichaam? Wanneer je zwanger bent, treden deze blokkades extra naar de voorgrond. Iedere beperking levert, juist tijdens een zwangerschap, extra klachten op. Bij de volgende klachten kan ik als osteopaat hulp bieden:

Osteopaat zwangerschap: Behandeling​

Osteopaat zwangerschap: Behandeling

Ik ben gespecialiseerd in het vinden en behandelen van functiestoornissen in het lichaam. Het mobiliseren van deze beknellingen zorgt ervoor dat de klachten verminderen of verdwijnen. Dit doe ik door middel van zachte, manuele bewegingen. Ik bespreek vooraf altijd wat ik tijdens de behandeling ga doen. Uiteraard is de eerste prioriteit de veiligheid voor jou en jouw kindje.  

Heb je last van bekkenklachten? Ik behandel in dit geval de banden en spieren rondom het bekken. Het doel hiervan is dat deze weer een normale spanning geven op het bekken en de onderrug.

Sommige vrouwen ervaren nekklachten en hoofdpijn tijdens de zwangerschap. Dit komt door de veranderingen in jouw lichaam. Deze veranderingen zorgen weer voor een extra belasting van de spieren in je nek, rug en schouders. Ik zorg ervoor dat de spierspanning vermindert en de bewegingsvrijheid herstelt. Via zachte, manuele technieken maak ik het gebied rondom jouw nek weer los.

Tevens help ik jouw lichaam om zich voor te bereiden op de bevalling. Tijdens de behandeling probeer ik alle gewrichten rond het bekken zo elastisch mogelijk te maken. Hierdoor heb je meer kans op een vlotte bevalling.

Wanneer ga je naar de osteopaat?

Het beste is natuurlijk om te starten vóór een mogelijke zwangerschap. Ik kan dan de blokkades opzoeken en behandelen. Je begint dan met een voorsprong aan het grote avontuur. Ontstaan jouw klachten tijdens de zwangerschap? Ook dan is het geen probleem om te starten met een behandeling. De beste periode hiervoor is na 12 weken zwangerschap. De kwetsbare periode is dan voorbij en je hebt nog geen dikke buik die in de weg zit. Indien nodig zetten we de behandeling door tot het einde van de zwangerschap.

In de periode na de bevalling kunnen ook klachten ontstaan. Het is dan altijd zinvol om een osteopaat in te schakelen. Ik controleer je lichaam op mogelijke blokkades zodat je optimaal kunt herstellen van jouw zwangerschap en de bevalling. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met mij op. Ik help je graag.

Osteopathie zwangerschap
× Stel Direct Je Vraag!