Osteopaat (top)sporters

Wil jij ook optimaal en blessurevrij sporten?

Als (top)sporter vraag jij veel van je lichaam. Je wilt immers nog beter worden in jouw tak van sport. Om op topniveau te kunnen presteren, is een sterk en gezond lichaam essentieel. Én een lichaam dat in balans is. Het is belangrijk dat je niet te veel vraagt van je lichaam. Wanneer je te ver gaat, raakt je lichaam overbelast. Dit leidt mogelijk tot bewegingsverlies en vergroot de kans op blessures.

Sportblessures zijn veel voorkomende klachten bij sporters. Voorbeelden hiervan zijn rugklachten, schouderproblemen, hamstringblessures of bijvoorbeeld een tenniselleboog. Als osteopaat kan ik sportblessures succesvol behandelen.

Ik ga op zoek naar de oorzaak van het bewegingsverlies. Hierbij kijk ik verder dan alleen de plek van de blessure. Een gezond en sterk lichaam is een lichaam dat in balans is. Alle spieren, botten, weefsels, organen en zenuwen moeten soepel kunnen bewegen.

Met welke klachten kunnen topsporters bij een osteopaat terecht?

Een preventieve behandeling is juist voor topsporters belangrijk. Hiermee voorkom je dat een klacht overgaat in een blessure. In onderstaande lijst vind je veel voorkomende sport gerelateerde klachten. Als osteopaat kan ik deze klachten met succes verhelpen.

Osteopaat topsporters

Osteopathie behandeling voor (top)sporters

Wat kun je precies verwachten van een behandeling? Niet iedereen weet wat een osteopathiebehandeling inhoudt. Daarom leg ik het hier graag even voor je uit. Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel. Wanneer iemand bij mij komt met rugklachten, kijk ik niet alleen naar de rug. De oorzaak van rugklachten kan zich namelijk ook in de nek of in de voeten bevinden.

Tijdens de behandeling maak ik de lichaamsweefsels beter beweegbaar. Dit doe ik door manuele technieken toe te passen. De behandeling is doorgaans pijnvrij en wordt meestal niet als vervelend ervaren. Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig. De hoeveelheid is voor iedereen verschillend en is afhankelijk van de klacht. Na gemiddeld drie behandelingen zie je vaak al resultaat.

Ben jij (top)sporter en heb je een osteopaat nodig?

Topsporters in alle takken van sport hebben baat bij een osteopathisch consult. Of je nu voetballer bent, hardloper, hockeyer, crossfitter, wielrenner of tennisser. Wil jij zo optimaal mogelijk en blessurevrij kunnen sporten? Als osteopaat herken ik de factoren die jou beperken tijdens het sporten. Hierdoor kun je optimaal presteren en blessures voorkomen. Wil je vrijblijvend advies? Je kunt me altijd bellen of mailen. Lees meer over het behandeltraject.

× Stel Direct Je Vraag!