Schouderklachten? Neem contact op met een osteopaat

Schouderklachten zijn één van de meest voorkomende klachten van het bewegingsapparaat. Bij schouderklachten ervaar je pijn in en rond je schoudergewricht. Het is een hele vervelende klacht, omdat het vaak lastig is om door te gaan met je dagelijkse bezigheden. Het kan zomaar ineens ontstaan en dan pas merk je hoe vaak je je schouders gebruikt. Jezelf aankleden, je haar kammen, boodschappen doen of iets optillen is ineens heel erg pijnlijk. Gelukkig zijn schouderklachten goed te behandelen door een osteopaat.

Wat is de oorzaak van schouderklachten?

De schouder vormt één van de meest complexe gewrichten van ons lichaam. Door de complexe anatomie en de grote beweeglijkheid is de schouder erg gevoelig voor blessures en klachten. Schouderklachten en schouderpijn komen dan ook vaak voor. Oorzaken zijn bijvoorbeeld overbelasting, slijtage, een verkeerde houding, zenuwcompressie, letsel, werkdruk of stress. Een bekende oorzaak van schouderklachten is de frozen shoulder. Hierbij is het gewrichtskapsel van de schouder ontstoken, verdikt en stug. Dit leidt tot ernstige stijfheid en pijn in de schouder.

Osteopaat schouderklachten

Wat doet een osteopaat bij schouderklachten?

Als osteopaat ga ik op zoek naar de oorzaak van de schouderklachten. Bepaalde verstoringen in het lichaam kunnen namelijk leiden tot pijn in de schouder. Ik onderzoek niet alleen de schouder, maar ook aangrenzende gebieden zoals de nek en de rug. Door de balans in het gehele lichaam te herstellen, zullen ook de schouderklachten verminderen.

Eerst zal ik de bewegingsbeperkingen en de spierspanning van de schouder beoordelen. Vervolgens maak ik gebruik van manipulaties en mobilisaties om de beweging van de schouder te verbeteren en de pijn te verminderen. Door zachte druk uit te oefenen op de weefsels en gewrichten zal de spanning verminderen en de bloedcirculatie verbeteren. Bij een betere beweeglijkheid en doorbloeding, zullen de klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Naast deze manuele therapie geef ik in sommige gevallen ook advies over houding en leefstijl. Het kan ook zijn dat ik oefeningen mee naar huis geef die ervoor zorgen dat de spieren sterker worden en de mobiliteit verbetert. Een goede samenwerking tussen de osteopaat en de client is hierbij belangrijk.

Soms gaan schouderklachten vanzelf weer over. Maar je wilt natuurlijk zo snel mogelijk van je klachten af. Een behandeling bij een osteopaat zorgt ervoor dat je schouder sneller herstelt. Heb jij last van pijn of stijfheid in je schouder? Blijf er niet mee rondlopen! Schouderklachten zijn goed te behandelen met osteopathie. Neem contact met mij op voor een vrijblijvend intake gesprek.

× Stel Direct Je Vraag!