Wat doet een osteopaat bij nekklachten?

In mijn praktijk behoren nekklachten, samen met rugklachten, tot de meest voorkomende klachten. Ruim 1,5 miljoen Nederlanders hebben regelmatig last van nekklachten. Denk hierbij aan stijfheid van de nek, problemen met het draaien van de nek of een zeurende of stekende pijn in combinatie met hoofdpijn. Gelukkig hebben veel mensen baat bij een osteopathie behandeling. Als osteopaat ga ik namelijk gericht op zoek naar de oorzaak van de nekpijn. Wist je dat de oorzaak uit het gehele lichaam vandaan kan komen? In deze blog lees je alles over het ontstaan van nekklachten en over de behandeling.

Met welke nekklachten kun je bij mij terecht?

Bovenstaande lijst is een indicatie. Wil je weten of ik jouw klacht kan behandelen? Dan kun je altijd contact met mij opnemen.

Osteopaat bij nekklachten

Hoe ontstaan nekklachten?

Veel mensen hebben al jaren last van nekpijn en hebben alle vormen van therapie al geprobeerd. Helaas met weinig of geen resultaat. De meeste therapieën zijn dan ook gericht op het bestrijden van de symptomen en niet op het bestrijden van de oorzaak. Symptoombestrijding is het bestrijden van klachten, zonder hierbij de oorzaak weg te nemen. Terwijl dit juist zo belangrijk is.

Bij ongeveer 10% van de mensen met nekklachten is een aanwijsbare afwijking de oorzaak van de nekklachten, zoals een hernia of slijtage. Deze specifieke nekklachten zijn aan te tonen via bijvoorbeeld een MRI. Echter, 90% van de mensen met nekpijn heeft last van zogenoemde aspecifieke nekklachten. Deze klachten hebben een mechanische oorzaak. Dit betekent dat de beweging van de wervelkolom niet gaat zoals het hoort. Een positieverandering van de wervelkolom kan in principe ontstaan door elk gewricht in het lichaam met een mobiliteitsverlies.

Wat ik doe als osteopaat bij nekklachten

De nek staat met de rest van het lichaam in verbinding. De oorzaak van nekpijn kan daarom ook uit iedere hoek van het lichaam komen. Als osteopaat ben ik opgeleid om de oorzaak van de nekklachten op te sporen. Daarom zal ik ook altijd het gehele lichaam onderzoeken om de klachten te kunnen verhelpen. Ik kijk dus verder dan alleen het gebied van de nek.

Behandeling osteopaat bij nekklachten

Blijf niet lopen met nekpijn, want er is zeker iets aan te doen. Tijdens de nekklachten behandeling zal ik de bewegingsverliezen die de nek negatief beïnvloeden weer mobiliseren. Over het algemeen zijn dit zachte technieken. Soms krijg je oefeningen mee om thuis te doen. Het doel van de behandeling is om de beweeglijkheid te verbeteren, zodat jouw lichaam zichzelf daarna kan herstellen. Meestal zal de pijn hierdoor ook afnemen.

Zoek je een effectieve behandeling voor jouw nekklachten? Als osteopaat in Amsterdam kan ik jouw nekklachten verminderen of zelfs verhelpen. Maak gerust vrijblijvend een afspraak.

Wesley van Weerdenburg: jouw osteopaat bij nekklachten in Amsterdam!

× Stel Direct Je Vraag!