Osteopathie Whiplash

Welkom in de wereld van osteopathie en whiplash, waar serieuze zorg en expertise samenkomen om jouw welzijn te bevorderen. Als osteopaat zie ik veelvuldig mensen met whiplash. Jaarlijks worden een wereldwijd miljoenen mensen getroffen met whiplash als gevolg van verkeersongevallen. Het is een van de meest voorkomende verwondingen bij auto-ongelukken, vooral bij kop-staartbotsingen.

Wat is Whiplash?

Whiplash is een letsel aan de nek dat meestal wordt veroorzaakt door een plotselinge, krachtige beweging van het hoofd naar voren, achteren of opzij, gevolgd door een snelle terugkeer naar de oorspronkelijke positie. Dit soort beweging komt vaak voor bij auto-ongelukken, vooral bij kop-staartbotsingen, maar het kan ook voorkomen bij andere gebeurtenissen zoals sportongevallen, valpartijen of gewelddadige schokken.

Symptomen bij whiplash

Whiplash kan een breed scala aan symptomen veroorzaken, die van persoon tot persoon kunnen variëren in ernst en duur. De symptomen kunnen direct na het letsel optreden, maar soms kunnen ze ook enige tijd na het ongeval verschijnen. Enkele veelvoorkomende symptomen bij whiplash zijn:

  • Nekpijn en stijfheid
  • Hoofdpijn
  • Schouder- en rugpijn
  • Duizeligheid
  • Vermoeidheid
  • Tintelingen
  • Concentratiestoornissen
  • Vergeetachtigheid
Osteopathie Whiplash

Wat doet een osteopaat bij Whiplash?

osteopathie speelt een serieuze rol bij het behandelen van whiplash-gerelateerde klachten.

Bij whiplash zal ik als osteopaat een grondige anamnese afnemen. Het onderzoek dat volgt is uitgebreid en zorgvuldig, waarbij niet alleen je nek maar ook andere cruciale delen van je lichaam worden geëvalueerd. Gewrichten, bindweefsels, bloedvaten en de schedel worden allemaal nauwkeurig in kaart gebracht. Met een holistische benadering richt ik me op het bevorderen van het natuurlijke genezingsproces van het lichaam. Dit natuurlijk genezingsproces kan bij whiplash aardig belemmerd zijn. 

Naast de directe klachten, besteedt ik aandacht aan “vastere” organen zoals de milt, nieren en het hart. Deze organen hebben bij een ongeval vaak een grotere impact te verwerken dan andere holle organen, zoals de maag of darmen. Het bindweefsel dat deze organen omringt, kan hierdoor eveneens beïnvloed worden.

Behandel plan

Blijf niet langer rondlopen met whiplash gerelateerde klachten. Vaak is er zeker en vast iets aan te doen. 

Het behandelplan wordt op maat gemaakt, afhankelijk van de gevonden restricties en de ernst van de klachten. In geval van ernstige whiplashklachten kan ik ervoor kiezen om eerst andere delen van het lichaam te behandelen. Dit kan de overprikkeling naar de nek verminderen, om zo een effectievere lokale behandeling op een later moment mogelijk te maken. Meestal krijg je een aantal oefeningen mee om thuis te doen om het resultaat te bevorderen.  Het doel is om alle bewegingsverliezen in je lichaam op te lossen zodat het lichaam zichzelf kan gaan herstellen en de pijn af zal nemen.  

Zoek je een effectieve behandeling voor whiplashklachten? Als osteopaat in Amsterdam kan ik jouw whiplashklachten verminderen of zelfs verhelpen. Maak gerust vrijblijvend een afspraak.

Wesley van Weerdenburg: jouw osteopaat bij whiplash in Amsterdam!

× Stel Direct Je Vraag!