Darmklachten, buikpijn of PDS? Bezoek eens een osteopaat

Heb jij veel last van darmklachten, buikpijn of PDS? Is er bij medische onderzoeken geen oorzaak gevonden? Heb je zelf alles al geprobeerd om je weer beter te voelen? Als osteopaat kan ik helpen om jouw klachten te verminderen of zelfs te verhelpen. Hoe ik hierbij te werk ga, lees je in deze blog.

Wat zijn darmklachten?

Wist je dat je darmen een belangrijk onderdeel zijn van je immuunsysteem? Ze spelen een belangrijke rol bij het afweren van ziekteverwekkers. Je weerstand heb je dus vooral aan je darmen te danken. Er zijn verschillende factoren die de werking van je darmen negatief beïnvloeden, zoals stress, ziekte, ongezonde voeding of een verkeerde leefstijl.

Wanneer je darmen niet goed werken, wordt je immuunsysteem vatbaarder voor bacteriën en kun je allerlei klachten krijgen. Denk hierbij aan een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, buikpijn, misselijkheid, diarree, constipatie, krampen en winderigheid. Niet goed werkende darmen kunnen zelfs leiden tot hoofdpijn, rugpijn en vermoeidheid.

Vaak is het zo dat regulier medisch onderzoek geen oorzaak vindt van de klachten. Hierdoor blijft een behandeling uit. Een groot probleem van darmklachten is bovendien dat dit voor de buitenwereld niet zichtbaar is. Veel mensen voelen zich daardoor onbegrepen. Ook op sociaal vlak leidt het vaak tot ongemakken. Als osteopaat lever ik graag een bijdrage aan jouw welzijn.

Osteopaat darmklachten

Hoe behandelt een osteopaat darmklachten?

Wanneer je last hebt van bovenstaande klachten, kan het dus zijn dat je darmen niet goed werken. Als osteopaat ga ik op zoek naar de oorzaak van de klachten. Dit kan een slechte doorbloeding zijn van de darmen, een verminderde mobiliteit of zelfs een blokkade in de wervelkolom. Vanuit de wervelkolom sturen zenuwen de darmen aan. Een blokkade in de wervelkolom kan daarom ook leiden tot een verminderde aansturing van de darmen.

Door middel van manuele technieken zorg ik voor een betere beweeglijkheid van de darmen. Ook zorgt osteopathie voor een verbetering van de doorbloeding en de bezenuwing van en naar de darmen. Veel mensen merken al snel dat de klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Klachtenvrij door osteopathie

Een osteopathie behandeling helpt bij het herstellen van de werking van je darmen. Niet alleen je darmklachten zullen verminderen, maar je zult ook merken dat de bijkomende klachten uiteindelijk verdwijnen. Dus geen hoofdpijn en rugpijn meer door slecht werkende darmen. Ook zul je na een aantal behandelingen merken dat je minder vermoeid bent.

Wil jij in je dagelijks leven niet meer gehinderd worden door darmklachten, buikpijn of PDS? Wil je ook weer kunnen genieten van sociale activiteiten? Wil jij een lichaam dat stress- en klachtenvrij is? Osteopathie is er voor iedereen, van jong tot oud. Neem vrijblijvend contact met mij op of plan zelf een afspraak in via mijn website.

Wesley van Weerdenburg: jouw osteopaat in Amsterdam bij darmklachten!

× Stel Direct Je Vraag!