Osteopaat baby: subtiele behandeling voor jouw onrustige baby

Alle baby’s huilen. Dat is heel normaal. Het is de enige manier waarop jouw baby kan communiceren. Door te huilen, geeft jouw baby aan dat hij iets nodig heeft. Maar soms huilt een baby zoveel dat je niet meer weet wat je moet doen.

Je baby is onrustig en beweegt veel met zijn armen en benen. Of misschien overstrekt jouw baby zich. Dit betekent dat hij zijn rugspieren aanspant en zijn hoofdje naar achteren drukt. Dit zijn tekenen dat jouw baby pijn heeft of stress ervaart. Op deze pagina vertel ik je wat ik als osteopaat voor jouw baby kan doen.

Osteopaat baby: klachten

Er zijn heel veel dingen waar een baby last van kan hebben. En dit kun je als ouder niet altijd zelf ontdekken. Een heftige bevalling kan bijvoorbeeld de oorzaak zijn van blokkades bij jouw baby. Deze blokkades kunnen na de geboorte verschillende klachten veroorzaken.

Misschien is jouw baby direct vanaf de geboorte onrustig. Bij andere baby’s lijken de klachten na een paar weken te ontstaan. Wil je een afspraak inplannen? Dit kan wanneer je baby 5 of 6 weken oud is. Je hebt dan zelf vaak al een goed beeld van het slaap- en eetpatroon van je baby. Klachten bij baby’s waarbij ik als osteopaat hulp kan bieden:

  • Slaapproblemen
  • Zuigproblemen
  • Onrustige baby
  • Huilbaby
  • Krampjes
  • Reflux
  • Voorkeurshouding
  • Afgeplat hoofdje
Osteopathie baby
Osteopathie baby

Hoe verloopt een behandeling?

Tijdens het intakegesprek kun je mij alles vertellen over jouw baby. Hoe gaat het met de voedingen, het slaapritme en de ontlasting? Is de zwangerschap goed verlopen? Hoe is de bevalling gegaan? Hoe gaat het verder met jouw baby en wat zijn de klachten?

Ik zorg ervoor dat de behandeling zo prettig en ontspannen mogelijk verloopt. Met behulp van zachte en subtiele technieken onderzoek ik de beweeglijkheid van het lichaam. Denk aan de wervelkolom en het bekken. Ook is het belangrijk dat de spieren, gewrichten en organen soepel kunnen bewegen.

Met mijn handen luister ik naar de signalen van het lichaam. Hoe flexibel en beweeglijk zijn de wervelbotjes? Hoe is de spierspanning? Zit er ergens spanning in het lichaam? Ik zal nooit overgaan tot manipuleren, ofwel kraken, van de gewrichten van jouw baby.

Iedere baby reageert anders op de behandeling. Sommige baby’s huilen. Dit is niets om je zorgen over te maken. Doordat de weefsels ontspannen, kan het ook zijn dat je baby in slaap valt tijdens de behandeling. Meestal vind ik al snel de oorzaak van de klachten. Na enkele behandelingen zie ik vaak al een enorm verschil.

Osteopaat baby nodig?

Ben je op zoek naar een osteopaat voor jouw baby? Tijdens mijn behandelingen geef ik speciale aandacht aan jouw kindje. Ik ga gericht op zoek naar de oorzaak van de klachten. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

× Stel Direct Je Vraag!