Kun je met vermoeidheid naar een osteopaat?

We voelen ons allemaal weleens vermoeid en lusteloos. Dat is helemaal niet erg. Als de vermoeidheid echter niet over gaat en je dagelijks leven bepaalt dan is het zinvol om een osteopaat te raadplegen. Loop je al langere tijd rond met vermoeidheidsklachten? Heeft de huisarts geen bijzonderheden gevonden? Als osteopaat kan ik je verder helpen. Ik onderzoek het gehele lichaam en ga op zoek naar de oorzaak van de vermoeidheid.

Wat zijn oorzaken van vermoeidheid?

Vermoeidheid kan verschillende oorzaken hebben, zoals stress, pijn, overbelasting, slaapproblemen, een verminderde darmfunctie of een ongezond eetpatroon. Bij langdurige stress produceren onze bijnieren teveel cortisol. Dit kan weer leiden tot uitgeputte bijnieren. Overbelasting van de bijnieren kan chronische vermoeidheid tot gevolg hebben. Ook zorgt chronische stress ervoor dat de lever langdurig te hard moet werken om de stresshormonen af te breken. Dit kost je lichaam veel energie waardoor je allerlei klachten kunt krijgen, zoals ontstekingen, pijn en vermoeidheid.

Naast bovengenoemde oorzaken kan ook een verminderde beweeglijkheid van de schedelbotstukken of de wervelkolom zorgen voor een laag energieniveau. Wanneer de schedel of de wervelkolom niet goed functioneert, krijgen de hersenen te veel prikkels binnen. Overbelaste hersenen leiden uiteraard ook tot vermoeidheidsklachten. Een osteopathie behandeling zorgt ervoor dat het aantal prikkels afneemt, waardoor het zenuwstelsel rust krijgt. Lees ook mijn blog over darmklachten en vermoeidheid.

Osteopaat vermoeidheid

Wat doet een osteopaat bij vermoeidheid?

Ik pas manuele technieken toe om eventuele verstoringen te corrigeren en het lichaam weer in balans te brengen. Met behulp van bijvoorbeeld manipulaties, mobilisaties, stretching en ontspanningstechnieken zal ik de beweeglijkheid van spieren, gewrichten, organen en weefsels proberen te herstellen. Op deze manier is het ook mogelijk om de mobiliteit van de vliezen rondom de lever en bijnieren te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat het lichaam beter kan herstellen.

Ook besteed ik tijdens de osteopathie behandeling aandacht aan het voedingspatroon, stress en eventuele slaapproblemen. Je zult merken dat je weer meer energie krijgt. De positieve effecten van osteopathie bij vermoeidheid zijn waarschijnlijk te verklaren doordat je zenuwstelsel en organen beter gaan functioneren.

Met vermoeidheid kun je dus zeker naar een osteopaat! Voel jij je al langere tijd vermoeid en kom je maar niet van je klachten af? Kun je niet goed meer functioneren? Neem dan contact met mij op of plan een afspraak in via mijn website. Ik help je graag!

Wesley van Weerdenburg, jouw osteopaat in Amsterdam bij vermoeidheid!

× Stel Direct Je Vraag!