Helpt een osteopathie behandeling bij migraine?

Helpt een osteopathie behandeling ook bij migraine? Bij de meeste patiënten nemen de frequentie en de intensiteit van de klachten af na een osteopathie behandeling. Osteopathie kan dus zeker bijdragen aan het verminderen van de klachten. In dit artikel geef ik een antwoord op de vraag wat migraine precies is en wat de oorzaken zijn. Vervolgens licht ik toe wat ik als osteopaat precies doe tijdens een behandeling.

Wat is migraine?

Volgens het RIVM heeft ongeveer 5% van de Nederlanders regelmatig last van migraine. Het is een kloppende en terugkerende hoofdpijn en bevindt zich meestal aan één kant van het hoofd. Behalve hoofdpijn kun je tijdens een aanval ook misselijk zijn of overgeven. Vaak ben je dan ook gevoelig voor licht en geluid. Een aanval kan een paar uur duren tot een paar dagen. De meeste mensen trekken zich dan terug in een donkere en rustige ruimte. Migraine heeft dan ook veel invloed op het dagelijkse leven.

Wat is de oorzaak van migraine?

Wat precies de oorzaak is van migraine is niet bekend. Wel weten we dat er bepaalde triggers zijn die een aanval kunnen uitlokken. Denk hierbij aan sterke emoties zoals stress, angst, woede en depressie. Maar ook hormonale veranderingen, een verkeerde houding of slaapgebrek kunnen triggers zijn. Ook lijkt migraine een erfelijke oorzaak te hebben. Wanneer het in je familie voorkomt, heb je meer kans om het ook te krijgen.

Osteopathie behandeling bij migraine

Veel patiënten hebben baat bij osteopathie voor het behandelen van migraine. Wat ik precies doe tijdens een behandeling? Als osteopaat kan ik invloed uitoefenen op de hormoonbalans door het behandelen van specifieke organen. Ook kijk ik naar het verbeteren van de houding en het optimaliseren van de beweeglijkheid van het lichaam. Ik richt me in dit geval dan vooral op de nek, de wervelkolom en de schedel. Daarnaast ga ik op zoek naar blokkades in het lichaam die slaapproblemen kunnen veroorzaken. Op deze manier kan osteopathie de triggers verminderen die migraine kunnen veroorzaken.

Overweeg jij osteopathie voor migraine?

Er wordt steeds meer wetenschappelijk bewijs gevonden over de effecten van osteopathie. Wel is het altijd belangrijk om een goed opgeleide en gekwalificeerde osteopaat te raadplegen. Als gediplomeerd osteopaat weet ik welke technieken ik juist wel of juist niet moet gebruiken. Ik zal een patiënt ook altijd doorsturen als dat nodig is. Overweeg jij osteopathie voor migraine? Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

× Stel Direct Je Vraag!