Osteopathie tijdens je zwangerschap: kan dat eigenlijk wel?

Regelmatig krijg ik de vraag of osteopathie tijdens de zwangerschap wel mogelijk is. En of het niet gevaarlijk is. Ik kan je vertellen dat osteopathie een veilige behandeling is voor jou en je ongeboren baby. Het helpt om je lichaam in een goede conditie te houden en het kan vervelende klachten verhelpen. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat de bevalling beter verloopt na een osteopathie behandeling. Ook na de bevalling kan osteopathie helpen om klachten te verminderen. Ben jij zwanger en wil je hier meer over weten? In deze blog vertel ik je alles over osteopathie tijdens en na de zwangerschap.

Osteopathie tijdens je zwangerschap

Wanneer je zwanger bent, verandert er veel in je lichaam. Denk hierbij aan organen die zich verplaatsen en spieren en gewrichten die zich moeten aanpassen. Hierdoor kunnen verschillende klachten ontstaan. Een behandeling bij een osteopaat kan uitkomst bieden. Met behulp van zachte, manuele technieken zorg ik ervoor dat je lichaam beter kan omgaan met alle veranderingen. Onderstaande klachten komen regelmatig voor tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Een osteopathie behandeling kan helpen om deze klachten te verminderen:

 • Bekkeninstabiliteit en bekkenpijn
 • Nekklachten
 • Schouderklachten
 • Rugklachten
 • Rusteloze benen of pijn in de benen
 • Pijn aan het stuitje
 • Pijn aan de liezen
 • Terugkerende blaasontsteking
 • Misselijkheid
 • Problemen met de ontlasting
 • Harde buiken
 • Hoofdpijn
Osteopathie tijdens zwangerschap

Een osteopathie behandeling helpt niet alleen bij het verminderen van klachten tijdens de zwangerschap. Het kan zelfs de bevalling bespoedigen. Osteopathie zorgt namelijk voor een betere doorbloeding van zowel de bekkenbodem als de foetus. Dit zorgt voor een goede mobiliteit van het bekken waardoor je lichaam beter is voorbereid op de bevalling.

Meer weten over osteopathie tijdens de zwangerschap? Lees ook mijn pagina ‘Osteopaat zwangerschap’.

Osteopathie na je zwangerschap

Na de bevalling heeft jouw lichaam tijd nodig om te herstellen. De organen gaan weer terug naar hun oorspronkelijke positie. En jouw spieren en gewrichten moeten zich opnieuw aanpassen. Er kan sprake zijn van blokkades of een verminderde beweeglijkheid. Hierdoor kunnen diverse lichamelijke klachten optreden, zoals rugklachten, pijnlijke schouders of bekkenpijn. Als osteopaat kan ik hierbij helpen. Ongeveer 6 weken na je bevalling kun je de eerste afspraak met mij inplannen.

Osteopathie voor jouw baby

Wist je dat je ook met je baby bij mij terecht kunt? Het is heel erg vervelend als je baby veel huilt en duidelijk klachten heeft. Meestal vind ik snel de oorzaak van de klachten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat door de bevalling de werveltjes van je baby uit balans zijn. Met een zachte behandeltechniek zorg ik ervoor dat jouw baby zich weer kan ontspannen en kan bewegen zonder pijn. Wil je weten wat ik voor jouw baby kan betekenen? Lees dan ook eens mijn pagina ‘Osteopaat baby’.

Wesley van Weerdenburg: jouw osteopaat tijdens je zwangerschap!

× Stel Direct Je Vraag!