Osteopathie wat is dat eigenlijk? Alle antwoorden op jouw vragen

Je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord: osteopathie. Maar wat is osteopathie eigenlijk? Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar mijn osteopathiepraktijk. Maar ik merk vaak dat het voor veel mensen toch nog onduidelijk is wat osteopathie precies is. Daarom leg ik het in dit artikel graag aan je uit. Na het lezen van deze blog weet je er alles over! Als iemand binnenkort aan je vraagt: Osteopathie wat is dat? Dan kun jij het haarfijn uitleggen.

Osteopathie: een stukje geschiedenis

Osteopathie is 150 jaar geleden ontstaan in Amerika, maar de eerste osteopaten vestigden zich pas in de jaren ’80 in Nederland. In 1986 werd de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) opgericht. In Nederland is osteopathie dus een relatief jong beroep, maar het krijgt steeds meer erkenning. Bovendien wordt de wetenschappelijke ondersteuning van osteopathie steeds sterker.

In Nederland valt osteopathie binnen de alternatieve geneeswijzen. En vanwege dit woordje ‘alternatief’ blijven sommige mensen een beetje wantrouwend. Maar in veel landen behoort osteopathie gewoon tot de reguliere gezondheidszorg. In Amerika is osteopathie al sinds 1966 wettelijk erkend als medische behandeling.

wat is osteopathie

Osteopathie wat is dat precies?

Osteopathie is een behandelvorm waarbij met de handen klachten worden verholpen. Denk hierbij aan nekpijn, hoofdpijn, rugpijn of bijvoorbeeld bekkenklachten. Binnen de osteopathie gaan we ervan uit dat alles in het lichaam met elkaar verbonden is. Een osteopaat gaat dan ook in het hele lichaam op zoek naar de oorzaak van de klacht.

Osteopathie richt zich op het vinden en behandelen van bewegingsstoornissen van gewrichten en weefsels in het lichaam. Wanneer een lichaam niet optimaal kan bewegen dan kunnen namelijk allerlei klachten ontstaan. En dit heeft meer invloed dan je denkt. Het heeft invloed op je stofwisseling, de doorbloeding en zelfs op het functioneren van je organen.

Wat doet een osteopaat?

Met behulp van manuele technieken maakt een osteopaat de vastzittende weefsels, gewrichten en organen dus weer los. Hierdoor wordt de beweeglijkheid van je lichaam en de doorbloeding hersteld. Een osteopaat gaat echt op zoek naar de oorzaak van de klacht. Je zou kunnen zeggen dat hij het probleem bij de bron aanpakt. Hierdoor kan je lichaam vervolgens zelf verder herstellen. Je zult merken dat je meer energie hebt en meer stabiliteit ervaart in je lichaam.

De behandeling verloopt op een rustige, veilige en ontspannen manier. Meestal is na 3 tot 4 behandelingen een duidelijke verbetering merkbaar. Tijdens een consult is er alle ruimte om vragen te stellen. Ook krijg je enkele tips en adviezen. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan mijn pagina Hoe verloopt een consult?

Je kunt nu een antwoord geven op de vraag ‘Osteopathie wat is dat?’. En waarschijnlijk ben je inmiddels ook overtuigd dat osteopathie een veilige methode is binnen de gezondheidssector. Wil je meer weten over mij of mijn praktijk? Neem dan een kijkje op mijn website of neem contact met me op.

× Stel Direct Je Vraag!